DON CORLEONE PRIPOROČA

315.00 

Trajanje:
6 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Maturantske ekskurzije
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:

Special offer

Opis

LA BELLA SICILIA

Program

1. dan

Dopoldanski odhod. Italija in Bologna. Srednjeveški stolpi, staro mestno jedro z baziliko Sv. Petronija, Torri pendenti, Neptunova fontana, Palazzo Comunale. Prijeten postanek v starem univerzitetnem mestu. Nočna vožnja.

2. dan

Dan nas bo pozdravil na jugu Italije. Trajektna vožnja Reggio Calabria-Messina. Vrh otoške turistične ponudbe nedvomno predstavlja vzhodna obala, kjer se bomo tudi nastanili. Popoldne na plaži. Po večerji še ne bomo zaspali.

3. dan

Zajtrk. Izlet na vulkan Etno, vse do nadmorske višine 1880 m. Kakšen razgled! Popoldne ogled Siracuze (grško in rimsko gledališče, Dionizovo uho, staro mestno jedro na otočku Ortigia, katedrala, izgrajena na temeljih starega dorskega templja posvečenega Ateni, moderno, a čisto »odbito« cerkev Madona Delle lacrime, morda katakombe St. Giovanni …). Večerja v hotelu.

4. dan

Zajtrk. Dan je namenjen kopanju na plaži, morski razposajenosti. Lahko pa si ga oblikujete tudi drugače. Dodatna ponudba: *Enna – otoški “belvedere” zaradi enkratne lege v centru otoka. Pogled z Lombardskega gradu. Nato obisk Piazze Armerine z Rimsko vilo in odlično ohranjenimi mozaiki, ki se vsebinsko nanašajo na mitologijo (Herkulove muke) in vsakdanjik (ribolov, lov, šport,…). Druga dodatna ponudba: *Eolski otoki. V zgodnjem jutru se vkrcamo na ladjico, ki nas bo popeljala do znamenitih vulkanskih otokov (Vulcano, Lipari). Čudež narave. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan

Dopoldan bomo namenili ogledu Taormine, ki visoko nad morjem s svojega skalnatega, mogočnega gnezda nadzoruje okolico. Grško gledališče, javni vrtovi s pisanim izborom rastlinja, Corso Umberto. Popoldne vrnitev na Apeninski polotok in vožnja proti Sloveniji.

Cena

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 3 polpenzione v hotelih**/*** v večposteljnih sobah, trajektno karto na relaciji Reggio Calabria-Messina-Reggio Calabria za potnike in avtobus, izlete in oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin(okvirne cene) (Teatro Greco Taormina 6 EUR, Arheološki park Siracuza 6 EUR, katakombe 4 EUR), dodatne ponudbe: *izlet z ladjo na Eolske otoke – 35 EUR in *izlet v Enno in Piazzo Armerino z vstopnino v Rimsko vilo – 17 EUR. Cena dodatne ponudbe velja pri prijavi najmanj 30 gostov.

ODHODI: po želji (bus-ladja)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “DON CORLEONE PRIPOROČA”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.