GRČIJA EXPRESS – SHORT & RICH

265.00 

Trajanje:
5 dni
Prevoz
Prevoz z bus/ladja
Tip potovanja:
Maturantske ekskurzije
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:

Special offer

Opis

CELINSKA GRČIJA
ATENE – DELFI - PELOPONEZ (KORINT, EPIDAURUS) - SAN MARINO

Program

1. dan

Zgodnji jutranji avtobusni odhod proti Anconi. Vkrcanje na »super fast« ladjo. Plovba na moderni ladji (diskoteka, bazen, palube za sončenje, prodajalne, casino, bar, restavracije,…). Ne bo nam dolgčas. Noč na Jadranu.

2. dan

Jutro. Izkrcanje v Patrasu. Vožnja čez Korintski zaliv in mimo Nafpaktosa ter Iteje do romantičnih Delfov pod gorovjem Parnassos. Ogled arheološkega parka. Med cipresami in oljkami se skriva najpomembnejše antično preročišče, katerega vpliv je v antiki segal daleč preko meja stare Grčije. Apolonov tempelj, gledališče, gymnasium,… Spoznajmo misterij prerokovanj. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev. Zvečer morda obisk katerega od klubov.

3. dan

Smer – Atene. Ogledali si bomo grško prestolnico. Na poldnevnem izletu bomo spoznali Akropolo s Partenonom, ki predstavlja najmogočnejši primerek dorskega templja iz 5. stol. pr.n.št., Dionizovo gledališče, stebrišče Karietid, odeon Heroda Atiškega, muzej… Agora, Monastiraki, četrt Syntagma s parlamentom, ki ga stražijo poznani “evzones”, stari olimpijski stadion, … Vožnja preko veličastnega Korintskega prekopa na Peloponez. Nastanitev v hotelu ob obali. Večerja. Čas za zabavo. Lahko noč bomo rekli nekoliko kasneje.

4. dan

Zajtrk. Obisk Epidaurusa, ki je bolj poznan po neverjetno akustičnem gledališču kot po zdravilnem centru s svetiščem Asclepiusa, boga zdravilstva. Vožnja do Patrasa. Vkrcanje na moderno ladjo. Naj vas objame vročica noči. Kalinihta-lahko noč!

5. dan

Jutro. Izkrcanje v Anconi. Ob povratku se bomo ustavili v miniaturni državici San Marino (61 km² !!!), katere večji del je skrit za stoletja starim obzidjem, danes tudi priljubljeno nakupovalno središče. Le kdo spoštljivo ne pogleda prestižnega Ferrarija? Zato vam predlagamo obisk muzeja Ferrari – Zbirka Maranaello Rosso. Nora zbirka dirkalnih in cestnih vozil. V času lune boste prispeli domov.

Cena

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine, povratno trajektno vožnjo na relaciji Ancona-Patras-Ancona kot palubni potnik (morebitno doplačilo za notranjo štiriposteljno kabino od 65 EUR/osebo), 2 polpenziona v hotelih *** v večposteljnih sobah, ogled Aten, Delfov, Korinta, Epidaurusa, pristaniške pristojbine, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin v Grčiji – pribl. 28 EUR, vendar se plačilu v Grčiji načeloma izognemo. Vstopnine v Muzej Ferrari pri San Marinu cca. 14 EUR.

ODHODI: po želji in skladni z urnikom ladijskih prevozov (bus-ladja)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “GRČIJA EXPRESS – SHORT & RICH”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.