OLALA, FRANCOSKA ROMANTIKA NA PROVANSALSKI NAČIN!!! COOL!!!

305.00 

Trajanje:
6 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Maturantske ekskurzije
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:

Special offer

Opis

MONDENA AZURNA OBALA IN ROMANTIČNA PROVANSA

Program

1. dan

Odhod avtobusa v zgodnjih večernih urah. Nočna vožnja preko severne Italije.

2. dan

V najzgodnejših jutranjih urah bomo prispeli v Francijo. Vožnja mimo še spečega Monaca in čez gorski masiv Esterel v Provanso. Obisk mesteca Orange, po katerem nosi ime glavna veja nizozemske kraljeve družine. Sprehod po mestnem jedru, ogled odlično ohranjenega rimskega gledališča, zgrajenega v času rimskega cesarja Augusta. Vase je lahko sprejelo kar 10.000 obiskovalcev. Popoldne Avignon. Papeška palača – domovanje papežev v 14. stol.. Za 4 km dolgim obzidjem se skriva papeška palača, katedrala Notre Dame des Doms,… Še pogled na most Pont St. Bénézet. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

3. dan

Ta dan nas pričakuje mehko valovje provansalske pokrajine, oljčni nasadi, kamnite hiše. Najprej Les-Baux-de Provence, ki je ena najlepših vasi v Franciji. Nad mestecem leži utrjen »grad trubadurjev«. Popoldne nacionalni park Camargue, kjer gnezdijo flamingi in se pasejo črni biki ter beli konji – bele grive. Ogled ciganske prestolnice Saintes Maries de la Mer. Možnost kopanja v Sredozemskem morju. Večerja in nočitev.

4. dan

Zajtrk. Postanek pri mlinu na veter, kraju nastanka Daudetovih “Pisem iz mojega mlina”, ogled Arlesa, kjer sta preživljala svoje zadnje dni tako Nostradamus kakor tudi Vincent Van Gogh. Kratek postanek v centru mesta. Le tega je močno zaznamovalo obdobje starega Rima, še posebej čas Julija Cezarja. Amfiteater, gledališče,.. V Arlesu se nahaja tudi »Van Goghov« Cafe de nuit. Nastanitev v hotelu na Azurni obali, večerja. Ogled mediteranskega bisera – Nice in to v soju luči. Nočitev.

5. dan

Obisk Cannesa in sprehod po sloviti aveniji La Croisette (festivalna palača, mondeni hoteli, restavracije in kavarne). Postanek v Ezu. Obisk parfurmerije Fragonard. Vožnja v Monaco. Ogled oceanografskega muzeja (če bomo dovolj zgodnji), katedrale, vil in parkov ter straže pred knežjo palačo. Postanek tudi pred slovitim casinojem. Slovo.

6. dan

Vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v jutranjih urah.

Cena

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 3 polpenzione v hotelih**/** sup. v večposteljnih sobah, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih vstopnin – pribl. 23 EUR (s posebno najavo in prošnjo šole je mnogokrat moč doseči znižanje vstopnin).

ODHODI: po želji (bus)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “OLALA, FRANCOSKA ROMANTIKA NA PROVANSALSKI NAČIN!!! COOL!!!”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.