SIRTAKI & GREEK CULTURE & JAMAAAAAAS!

325.00 

Trajanje:
8 dni
Prevoz
Prevoz z bus/ladja
Tip potovanja:
Maturantske ekskurzije
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:

Special offer

Opis

CELINSKA GRČIJA
ATENE - PELOPONEZ (EPIDAURUS, MIKENE, KORINT, NAFPLION) - DELFI

Program

1. dan

Avtobusna vožnja do Trsta ali Benetk. Vkrcanje na ladjo in izplutje. Zabava se prične. Noč na Jadranu.

2. dan

Celodnevna plovba na moderni ladji (diskoteka, bazen, palube za sončenje, prodajalne, casino, bar, restavracije,…). Ne bo Vam dolgčas. Nad nami galebi. V večernih urah bomo pristali v Patrasu. Nastanitev na Peloponezu. Nočitev.

3. dan

Zajtrk. Vožnja preko Peloponeza. Spoznavanje polotoka. Veličasten Korintski prekop; starodavne Mikene, ki so že l. 1.600 pr.n.št. predstavljale najmočnejše grško kraljestvo (Levja vrata, Kiklopski zidovi, Agamemnonova grobnica); Epidaurus, ki je bolj poznan po neverjetno akustičnem gledališču kot po zdravilnem centru s svetiščem Asclepiusa, boga zdravilstva. Ustavili se bomo tudi v izredno prijetnem Nafplionu. Popoldan prosto za kopanje in sončenje. Večerja. Tudi na žur v večernih urah ne bomo pozabili.

4. dan

Dan bo namenjen kopanju, sončenju, animaciji na plaži…Juhuuu!!! Ne bo nam dolgčas. Večerja. Po želji obisk diskoteke.

5. dan

Smer – Atene. Ogledali si bomo grško prestolnico. Na poldnevnem izletu bomo spoznali Akropolo s Partenonom, ki predstavlja najmogočnejši primerek dorskega templja iz 5. stol. pr.n.št., Dionizovo gledališče, stebrišče Karietid, odeon Heroda Atiškega, muzej… Agora, Monastiraki, četrt Syntagma s parlamentom, ki ga stražijo poznani “evzones”, stari olimpijski stadion, … Potepanje bomo nadaljevali v smeri romantičnih Delfov. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan

Zajtrk. Delfi – med cipresami in oljkami se skriva najpomembnejše antično preročišče, katerega vpliv je v antiki segal daleč preko meja stare Grčije. Apolonov tempelj, gledališče, gymnasium,… Misterij prerokovanj. Vožnja do Patrasa. V večernih urah se bomo vkrcali na ladjo. Morda zabava v ladijski diskoteki? Kalinihta – lahko noč!

7. dan

Celodnevna plovba. Navihana, prijetna.

8. dan

Jutro. Izkrcanje v Trstu ali Benetkah. Nadaljevanje vožnje proti Sloveniji. Ponovno doma. Evharisto (hvala) Grčija!

Cena

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz do Trsta ali Benetk in obratno, povratno trajektno vožnjo na relaciji Benetke-Patras za palubnega potnika (doplačilo za notranjo štiriposteljno kabino od 59 EUR/osebo), 1 nočitev z zajtrkom in 3 polpenzione v hotelih**/*** v večposteljnih sobah, prevoz iz Patrasa do hotela in obratno, cestnine, parkirnine in pristaniške pristojbine, oglede po programu (Atene, Mikene, Epidaurus, Delfi), lokalne vodnike kjer je potrebno, vodenje in organizacijo potovanja ter nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin – pribl. 35 EUR, plačilu se lahko načeloma izognemo.

ODHODI: po želji in skladni z urnikom ladijskih prevozov (bus-ladja)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “SIRTAKI & GREEK CULTURE & JAMAAAAAAS!”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.