MADRID IN TOLEDO

Trajanje:
4 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

MADRID IN TOLEDO

Dežela flamenka, dve kraljevi mesti, španska inkvizicija kot posledica islamizacije iberskega polotoka, veličastnost muzeja Prado, Španija danes

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi Madrida in Toleda,

- uporaba španskega jezika,

- seznanjanje s špansko inkvizicijo kot modelom rekonkviste izpod muslimanov in španskih Židov, z začetkom pomembnega leta 1492,

- dijak se bo seznanil s kolonialnim obdobjem Španije

- dijak se bo srečal z največjimi umetniki v veličastnem muzeju Prado,

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA-MADRID

Avtobusni prevoz na letališče. Polet do Madrida. Prestolnica Španije vas pričakuje. Z avtobusom se bomo podali na panoramski ogled mesta. Ste vedeli, da Madrid slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih ob vznožju Sierra de Guadarrama? Paseo de la Castelana – najdaljša madridska avenija, ki jo obdajajo številni muzeji, znane stavbe ter seveda stadion kraljevskega kluba Real – Barnabeu. Vožnja mimo znamenitega madridskega trga Cibeles, mimo koride – Las Ventas, do Plaza de España – trga s kipom Don Kihota in Sancha Panse, čez glavno poslovno ulico Gran Via in mimo mestnega parka Retiro… Nastanitev v hotelu. Še večerni potep. Pravi »srčni utrip« imperialnega Madrida 17. in 18. stoletja bomo začutili na izredno priljubljenem trgu Plaza Mayor, ki so ga začeli oblikovati že davnega leta 1619. Lahko noč.

  1. DAN: MADRID

Ogled Madrida. Staro mestno jedro si bomo ogledali peš in z metrojem. Katedrala de Nuestra Señora del la Almudena. Po želji ogled Kraljeve palače. Skorajda 2800 sob šteje (na ogled je postavljenih 50). Nekdanje impozantno domovanje španske vladarske družine je danes muzej in prostor, kjer se odvijajo številni državni sprejemi. Sprehod mimo madridske operne hiše (Teatro Real) do “srca Madrida” kot pravijo trgu Puerta del Sol. Od tam na avenijo Gran Via, ki jo krasijo mogočne stavbe iz obdobja secesije. Popoldne sledi ogled muzeja Prado. Predstavlja eno največjih znamenitosti španske prestolnice. V neoklasicistični stavbi Juana de Villanueve je na ogled več kot 7.000 slik svetovno znanih avtorjev. Muzej vas popelje med največje španske slikarje (Valasquez, El Greco, Goya), med »Flamce« (Rubens, Hieronymus Bosch, Van Dyck,…), med »Italijane« (Boticelli, Mantegna, Tintoretto, Tizian). Obiskali bomo tudi veličastno staro železniško postajo Atocha, katere velik del je spremenjen v botanični tropski vrt. Nočitev v hotelu.

  1. DAN: MADRID–TOLEDO–MADRID

Organiziran izlet v Toledo, prestolnico pokrajine Castilla-La Mancha, ki leži na velikem skalnatem hribu okljuke reke Tajo. Toledo je zaradi svoje enkratnosti pod zaščito UNESCA. Nekdanje kraljevo mesto, ki je pod okriljem krone združilo Španijo se ponaša z neizmerno pisanostjo in kulturnim bogastvom. Ogledali si bomo gotsko katedralo, ki so jo v začetku 14. stoletja izgradili na mestu nekdanje mošeje in še pred tem zgodnjekrščanske bazilike. Utrdba Alcazar. Sinagoga nas bo opozorila na močno prisotnost Židov že v srednjem veku, obudili bomo spomin na znamenitega slikarja El Greca. Povratek v Madrid. Nočitev v hotelu.

  1. DAN: MADRID-SLOVENIJA

Prosto do prevoza na letališče. Če bo čas dopuščal – sprehod do Parque del Buen Retiro in počitek v senci dreves. Polet do odhodnega letališča in avtobusni prevoz do kraja odhoda.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “MADRID IN TOLEDO”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.