MAMMA MIA – MA TO JE DOMOVINA PIZZE!!!

269.00 

Trajanje:
6 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Maturantske ekskurzije
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:

Special offer

Opis

NEAPELJ – SORRENTO - COSTA AMALFITANA – POMPEJI - CAPRI

Program

1. dan

Večerni odhod. Vožnja preko Slovenije ter srednje in zahodne Italije. Na jug!

2. dan

Dopoldanski prihod v Neapelj. Mesto imenujejo hudičev raj. Srž juga Italije se skriva na njegovih ulicah. Center mesta predstavlja ulica Umberto I., popularno imenovana Ratiffallo, Piazza Plebiscito, gledališče S. Carlo, katedrala San Gennaro. V primeru odprtih vrat arheološkega muzeja vam priporočamo obisk. Srečali se boste z različnimi predmeti, najdenimi v Pompejih in Hercolaneumu. Od daleč nas bo že pozdravljal Vezuv. Nastanitev v hotelu na Sorrentskem polotoku, večerja. Informativni potep po kraju nastanitve.

3. dan

Zajtrk. Najbolj romantičen dan. Ladijski izlet na otok Capri, ki je očaral že Odiseja (izvedeli boste, da se je zgodba o sirenah rodila prav na Capriju) in dosti kasneje Elisabeth Taylor. Mondenost, bele hiške, slapovi cvetja, morda kopanje. Večerja v hotelu. Nočitev.

4. dan

Po zajtrku se bomo podali na izlet po Amalfitanski obali. V skalo vklesana idilična mesta, nasadi limonovcev, stojnice na katerih prodajajo ogroooomne limone in poseben limonov liker limoncello, vinogradi, srednjeveški Amalfi. Kopanje. Vrnitev v hotel. Večerja. Lahko noč bomo rekli nekoliko kasneje.

5. dan

Zajtrk. Dopoldne bomo namenili zadnjemu potepanju. Opoldne se bomo poslovili in odpeljali do Pompejev. Neverjetno mesto, ki ga je pred skorajda 2000 leti prekril vulkanski pepel ob izbruhu Vezuva. Spoznajmo Pompeje! Ulica izobilja, borza, amfiteater, hiša Vettijev, terme, ulica javnih hiš,…Vožnja proti severu. Lahko noč v avtobusu.

6. dan

V dopoldanskih urah boste že lahko potrkali na vrata svojih domov. Potovanja so vznemirljiva. Arrivederci!

Cena

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 3 polpenzione v hotelih**/*** v večposteljnih sobah, izlete po programu, vožnja z ladjo in žičnico na otok Capri, vodenje in organizacijo potovanja ter nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnine (okvirne cene: Arheološki nacionalni muzej v Neaplju – 3,5 EUR, vstopnine in obveznega lokalnega vodnika v Pompejih – 19 EUR), morebitnih ostalih vstopnin.

ODHODI: po želji (bus)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “MAMMA MIA – MA TO JE DOMOVINA PIZZE!!!”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.