NEPRIMERLJIVA VALENCIJA

Trajanje:
4 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

NEPRIMERLJIVA VALENCIJA

Mesto rož, parkov, neprimerljive skladnostiin ubranega »sobivanja« stare in futuristične arhitekture, domovina paelle

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi  Valencije,

- razširitev znanja o življenju v Španiji in vsakdanjem utripu tega živahnega mesta,

- uporaba tujega jezika,

- dijaki bodo spoznali neverjetno arhitekturo tega mesta,

- spoznavanje španske kulinarike na centralni tržnici Mercado central in seveda srečanje s paello in fedeuo (raličica paelle, kjer z mini testeninami nadomestijo riž)

- dijak bo spoznal življenje in dela španskega arhitekta Santiaga Calatravo, svetovne izpostaljenega in priznanega futurističnega umetnika.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA-TRST (ALI BLIŽNJE LETALIŠČE)-VALENCIJA

Organiziran avtobusni prevoz na letališče pri Trstu ali bližnjem letališču  in polet v Valencijo, “mesto rož”, tretje največje špansko mesto, ki si je ime “mesto rož” prislužilo s številnimi vrtovi in parki. Po pristanku sledi prevoz do hotela in nastanitev.

  1. DAN: VALENCIJA

Zajtrk. Sledi ogled starega mestnega jedra Valencije, ki je ohranilo klasično špansko podobo ( z metrojem, avtobusom, skratka javnim prevozom). Osrednji del mesta zaznamuje  gotska katedrala, z osmero kotnim zvonikom – mestnim simbolom. V katedrali naj bi se nahajal sveti gral. Ogledali si bomo tudi staro poslopje borze La Lonja, izjemno poznogotsko trgovsko središče iz 15. stoletja, kjer so včasih trgovali predvsem s svilo. Postanek in sprehod skozi pokrito tržnico Mercado Central iz leta 1928, eno najlepših in največjih evropskih tržnic, kjer na 350 lično urejenih stojnicah najdemo izjemno ponudbo lokalnih jedi. Mercado Colon je eden izmed najznamenitejših modernističnih spomenikov mesta, ki danes služi kot mondeno središče s številnimi trgovinicami, kavarnami in restavracijami. Sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen.  Lahko pa se z javnim prevozom odpravimo tudi do plaže Malvarossa. Prenočevanje.

  1. DAN:VALENCIJA

Valenzia bo ta dan navdihnila vaše umetniške inspiracije.  Spoznali bomo stari del mesta, ki so ga izredno domiselno spremenili v eno najmodernejših mest Evrope. Spoj modernega in starega so nedvomno dosegli z izgradnjo Mesta umetnosti in znanosti, ki se razteza na kar 35 hektarjih. Futuristične stavbe, narejene po načrtih najpomembnejšega arhitekta Valencije Santiaga Calatrava veljajo za simbol mesta. Calatravo velja za enega največjih neofuturističnih arhitektov, gradbincev, slikarjev in kiparjev na tem planetu in lahko njegova dela zasledimo na vseh kocih sveta. Rojen v Valenciji,.. ima ta veliki umetnik biroje tako v Dohi, New Yorku, kakot tudi Zürichu. Mesto umetnosti in znanosti, ki se nahaja v nekdanji izsušeni strugi reke Turie, ni le estetskega, ampak predvsem praktičnega pomena. Na enem mestu si lahko ogledate vse od Muzeja znanosti, palače umetnosti in Oceanografskega muzeja. Sledi zunanji ogled stavb: l`Hemisferic, Muzeja znanosti princa Fili-pa, l`Umbracle, l`Oceanografic, Operne hiše in centra za umetnost. Srečali se boste tudi z “umetnino” l`Agora – prostor za koncerte in športne prireditve, mostom l`Assut… Futuristične promenade kažejo pot do steze Formule 1, teniških igrišč za mednarodna tekmovanja. Nočtev v Valenciji.

  1. DAN: VALENCIJA –(OBISK BIOPARKA ALI IZLET V LAGUNO ALBUFERA – TRST/ BLIŽNJE LETALIŠČE/SLOVENIJA

Še zadnje ure za spoznavanje Valencije. Obisk Arene na Plazi de Toros, ki je ena izmed večjih arhitekturnih znamenitosti mesta; glavne železniške postaje Estacion del Norte, ki se ponaša z bogato ornamentiko, Kolumbov trg. Priporočamo obisk Bioparca, moderno zasnovanega živalskega vrta, v katerem prevladujejo afriške živali. Popoldne je predviden prevoz do letališča, polet v Trst ali bližnje letališče. Organiziran prevoz do odhodnega mesta v Sloveniji.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “NEPRIMERLJIVA VALENCIJA”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.