ROTHENBURG–DERENDINGEN-TÜBINGEN–KEMPTEN

Trajanje:
4 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

OTHENBURG–DERENDINGEN-TÜBINGEN–KEMPTEN

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi Nemčije,

- razširitev znanja o življenju in delu Primoža Trubarja,

- uporaba nemškega jezika,

- dijak se bo natančneje seznanil s protestantizmom in njegovo zgodovino,

- dijak bo razširil znanje o pomembnosti vpliva Primoža Trubarja za slovenski jezik kakor tudi za samo idejo slovenstva,

- dijak bo predstavljeno natančneje tudi življenje in delo Alberta Einsteina,

- dijak se bo seznanil s srednjeveško arhitekturo Nemčije.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA-AVSTRIJA-NEMČIJA

Nočna vožnja po najkrajši poti prek Avstrije v smeri Nemčije, Münchna in Rothenburga nad Taubero.

  1. DAN: ROTHENBURG

Dopoldan bomo prispeli v Rothenburg, eno najslikovitejših nemških mest, ki ga letno obišče do tri milijone turistov. Poznano je po čudovitem obzidju in »mojstrskem požirku« njihovega župana, ki je v tridesetletni verski vojni rešil mesto pred uničenjem. Najslavnejše mesto ob romantični cesti. Že leta 1274 je dobilo status svobodnega kraljevega mesta. Trubarjeva špitalska cerkev stoji v spodnjem koncu mesta. V spokojni, gosposki tišini zelenice ob cerkvi bomo postali pred Trubarjevo spominsko ploščo. Ogledali si bomo tudi ostale znamenitosti Rothenburga (mestna hiša, po želji mestno obzidje, Muzej srednjeveških mučilnih naprav…). Nastanitev.

  1. DAN: ULM-TÜBINGEN-DERENDINGEN

Vožnja do Ulma. V rojstnem mestu Alberta Einsteina stoji tudi najvišji cerkveni stolp na svetu – 161 m sega v višino, do vrha pa vodi 768 stopnic. Vožnja do Tübingena. V kraju z 8000 prebivalci študira 25.000 mladih in mestece sodi med najslikovitejše srednjeveške bisere v Nemčiji. V mestu so študirali tudi slovenski študenti in učenjaki, soustvarjalci te univerze – Trubar, Dalmatin in drugi. V Derendingenu, predmestju Tübingena imajo cerkev sv. Gale in po Trubarju poimenovan farni dom. Po znamenitem možu sta poimenovana tudi spomenik in dolga ulica. Leta 2000 se je tem pomnikom pridružila še spominska plošča na nekdanji Morhartovi tiskarni v gosposkem, grajskem središču mesta. Mesto, kjer sta bili leta 1550 natisnjeni prvi slovenski knjigi – Abecednik in Katekizem.

  1. DAN: KEMPTEN-INNSBRUCK-SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do naše zadnje postaje, Kemptna. Tja se je Trubar preselil 1553 in v njem živel do 1561. S prebivalci tega dve tisočletji starega kraja je Trubar živel v globokem medsebojnem spoštovanju. Za spominsko ploščo pri cerkvi sv. Magnusa je slovenska javnost izvedela šele od Drugega Trubarjevega zbornika 1952 naprej. Sprehod po mestu in vrnitev v Slovenijo s kratkim postankom v Innsbrucku.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ROTHENBURG–DERENDINGEN-TÜBINGEN–KEMPTEN”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.