RIM, NEAPELJ, VEZUV, POMPEJI

Trajanje:
4 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

RIM, NEAPELJ, VEZUV, POMPEJI

Dvig in vzpon rimskega imperija, antična in renesančna  umetnost na dlani, življenje velikih rimskih imperatorjev, življenje in umetnost Vatikana, rivalstvo Raffaella Sancia in Michelangela Buonarrotija, radoživost Neaplja, Veličastna zgodovina Pompejev in vulkan Vezuv

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi Rima, Neaplja, Pompejev

- razširitev znanja  o življenju in delu rimskih imperatorjev,

- uporaba italijanskega jezika,

- dijak bo razširil znanje o življenju in ustvarjanju Michelangela ter rivala Raffaela

- dijak se bo seznanil z zapuščino največjih gradbenikov antike,

- dijak se bo seznanil z zgodovino Vatikana in spoznal institucijo konklav

- dijak spozna mističnost Pompejev in veličastnost Vezuva

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA-ITALIJA

Večerne ure. Vožnja preko Slovenije ter srednje in zahodne Italije. Jug Italije nas željno pričakuje.

  1. DAN: RIM

Jutro v italijanski prestolnici. Rim! Obisk papeške državice – Vatikana. Pričakovalo nas bo že »življenjsko« delo Berninija trg in bazilika Sv. Petra. Vatikanski muzeji z Michelangelovo slikarsko mojstrovino, Sikstinsko kapelo, kjer je izvedel svoje mojstrsko delo v štirih letih. Nikakor pa ne smemo pozabiti na oltarno sliko Poslednje sodbe. Tu so še Raffaellove sobe,… (vsega nedvomno ne bomo videli, saj vatikanska palača obsega približno 11.500 prostorov), trg Navona (stadion v času starega Rima), steber cesarja Marka Avrelija in nekdanje pogansko svetišče Panteon, v katerem so pokopani številni italijanski veljaki. Sprehodili se bomo mimo cesarskih forumov do Trajanovega stebra, mimo spomenika na Beneškem trgu, imenovanega Vittoriano in posvečenega kralju Vittoriu Emanuelu II., ki ga domačini malce žaljivo imenujejo tudi »poročna torta« ali »pisalni stroj«. Pri fontani Trevi boste lahko preko ramen vrgli novčič, da se še kdaj vrnete v Rim. Sprehod bomo zaključili na španskih stopnicah in na Španskem trgu z vodnjakom Barcaccia. Prevoz do hotela med Rimom in Neapljem. Nočitev.

  1. DAN: RIM–NEAPELJ

Zajtrk. Od daleč nas bo že pozdravljal Vezuv – vzpon na Vezuv možen le ob lepem vremenu (v nasprotnem predlagamo daljši obisk Neaplja in arheološkega muzeja-brezplačno, vstopni na pa se mora žal plačali vnaprej na spletni strani). Spoznali bomo delovanje vulkana in njegov vpliv na okolico. Vzpon na Vezuv z lokalnimi avtobusi. Vožnja proti Pompejem. Z obveznim lokalnim vodnikom si bomo ogledali neverjetno mesto, ki ga je pred skorajda 2000 leti prekril vulkanski pepel ob izbruhu Vezuva. Spoznajmo ulico izobilja, borzo, amfiteater, hišo Vettijev, terme, ulico javnih hiš,…  Počasi se bomo poslovili in nadaljevali pot do Neaplja. Mesto imenujejo tudi hudičev raj. Srž juga Italije se skriva na njegovih ulicah. Center mesta predstavlja ulica Umberto I., popularno imenovana Ratiffallo, Piazza Plebiscito, gledališče S. Carlo, katedrala San Gennaro. Vrnitev v hotel. Nočitev.

  1. DAN: RIM-SLOVENIJA

Zajtrk. Vožnja v center Rima, kjer nas bo pričakal častitljivi Kolosej (nekdaj je sprejel več kot 45.000 gledalcev), ki ga je dal izgraditi cesar Vespazijan leta 72. n. š. na tleh nekdanje Neronove Domus Auree. Originalno je bil poznan kot Flavijski amfiteater po rodbinskem imenu Vaspazijana. Še Forum Romanum ali Rimski trg. Forum je bil stoletja središče vsakdanjega življenja v Rimu. Mesto zmagoslavnih procesij in volitev, prostor za javne govore, kazenska sojenja in gladiatorske tekme in jedro komercialnih zadev. Tukaj kipi in spomeniki spominjajo na mestne pomembne ljudi. Razgibano srce antičnega Rima so častili kot najbolj slavno mesto srečanj na svetu. Vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v jutranjih urah naslednjega dne. Potovanja so vznemirljiva. CIAO ITALIA!!!

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “RIM, NEAPELJ, VEZUV, POMPEJI”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.