PARIZ

Trajanje:
3 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

PARIZ

Vzroki in posledice francoske revolucije, moda in življenje Coco Chanel, rojstvo cabaretov 1881 v Parizu, zgodovina razvoja cabaretov po svetu, šanson, muzej Louvre in postanek pred Mona Liso, vrtovi Versaillesa

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi Pariza,

- razširitev znanja o francoski revoluciji,

- možnost uporabe francoskega jezik,

- Louvre in srečanje z najbolj reprezentativnimi eksponati svetovne dediščine,

- dijaki bodo seznanjeni s proizvodnjo parfumov,

- vsak dijak bo razširil znanje o Ivani Orleanski, o Ludviku XIV.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA-BENETKE-PARIZ

Avtobusni prevoz na letališče. Polet do francoske prestolnice, sledi avtobusni panoramski ogled mesta. Ob Seni bomo na Il de la Cite zagledali gotsko katedralo Notre Dame. Mimo Latinske četrti, znamenite Sorbone, Pantheona bomo obvozili Hotel des Invalides, ki je bil zgrajen za vojne invalide. Na trgu Trocadero se nad palačo Chaillot razprostira najlepši pogled na Eifflov stolp, na katerega se bomo po želji tudi povzpeli. Pozdravil nas bo Slavolok zmage, začetna točka Elizejskih poljan. Najlepši pariški trg  – Place de Concorde. Trg Chatellet z mestnim gledališčem in mestno hišo, trg Bastille, Trg republike. Nastanitev v hotelu. Lahko organiziramo nočno plovbo z ladjico po Sieni.

  1. DAN: PARIZ

Morda vas bo vonj dooolgega pravkar pečenega francoskega kruha zbezal iz postelje. Na pot z podzemno železnico. Louvre s svojimi 700.000 eksponati predstavlja enega največjih muzejev na svetu. Prav gotovo vas bo zamikala Mona Lisa, najznamenitejše delo Leonarda da Vincija, sprehodili se bomo skozi egipčansko, antično zbirko, zbirko starega Rima, Grčije… Obiskali bomo novo poslovno četrt – La Defence, ki predstavlja tudi enega največjih nakupovalnih centrov v Evropi. Popoldne pa najbolj severni del Pariza. Na Montmartre, hrib mučenikov, kjer si bomo najprej ogledali pariško belo golobico Sacre Coeur. Na Place de Tertre se odvija pariško boemsko življenje. Zatem pa še Pigalle s hramom sramu – Moulen Rougeom. Nočitev.

  1. DAN: PARIZ-VERSAILLES-BENETKE-SLOVENIJA

Po zajtrku nas bodo v parfumeriji Fragonard seznanili z zgodovino parfumov. Hkrati je to tudi izjemna priložnost pokukati v pariško meščansko hišo iz 18. stoletja. Mimo centra moderne umetnosti George Pompidou bomo dopoldanski sprehod zaključili pred veličastno Notredamsko katedralo. Vstop vanjo – kot da bi odprli knjigo in iz nje brali francosko zgodovino. Vožnja do  Versailles-a, znamenitega »sončnega dvorca«, ki ga je na vrhuncu svojega vladanja dal zgraditi francoski kralj Ludvik XIV., imenovan tudi »Le Roi Soleil«. Dvorec danes gosti številne muzeje, znan pa je tudi po čudovitih grajskih vrtovih. Prevoz na letališče. Polet do odhodnega letališča. Prevoz v Slovenijo.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “PARIZ”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.