GORENJSKA, POSOČJE, GORIŠKA BRDA, KRAS

Trajanje:
2 dneva
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Discount:

Special offer

Opis

GORENJSKA, POSOČJE, GORIŠKA BRDA, KRAS

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

CILJI:

- dijak spozna temeljito, kulturo, zgodovino in znamenitosti Posočja in Gorenjske,

- dijak se sreča z zgodovino Soške fronte in prve svetovne vojne,

- obisk muzeja Soške fronte,

- srečanje z idiličnim Štanjelom na Krasu,

- srečanje z Goriškimi Brdi in atraktivno vinorodno pokrajino, Šmartnim,

- spoznavanje Gozda Martuljek

- obisk Bleda

- obisk adrenalinskega parka Bled,

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija.

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: ODHODNO MESTO, ŠTANJEL, BRDA (DOBROVO, ŠMARTNO), KOBARID, BOVEC, KRANJSKA GORA

Vožnja preko Slovenije do Štenjela. Na poti čez Kras že od daleč pritegne pogled utrjeno naselje na pobočju griča, ki se dviga na robu kraške planote. Ustavili se bomo v tej tipični kraški vasici. Ogledali si boste Ferrarijev vrt narejen po načrtu Maksa Fabianija. Vožnja do Goriških Brd. Kratek postanek v Šmartnu v Brdih. Slikovito obzidano vas s petimi ohranjenimi stolpi je videti v Brdih od vsepovsod, saj kot orlovsko gnezdo čepi na izjemno razgledni vzpetini. Naselje, ki je verjetno nastalo na rimskih temeljih, je predstavljalo utrdbo na strateški benečansko-avstrijski meji. Foto postanek pred gradom Dobrovo. Na Dobrovem je že od 13. stoletja dalje stal grad, ki pa je v stoletjih propadal. Na njegovem mestu je na začetku 17. stoletja zraslo novo renesančno grajsko poslopje. Vožnja do Kobarida.  Obisk fantastičnega Kobariškega muzeja, poznanega po multivizijski predstavitvi soške fronte – območju enega največjih gorskih bojevanj v zgodovini človeštva. Muzej se predstavlja skozi osebne pripovedi protagonistov soške fronte in posebej znamenite 12. soške bitke. Namesto obiska Kobariškega muzeja pa lahko obiščemo verjetno najbolj romantični slap v Sloveniji, slap Kozjak. V globino pada 15 m, a zaradi izredno atraktivne naravne scenografije je prava poslastica. Vožnja do Kranjske gore. Nastanitev v hotelu, nočitev.

 

  1. DAN: KRANJSKA GORA, GOZD MARTULJEK, BLED, PUSTOLOVSKI PARK BLED

Dopoldan malce rekreacije… pred hotelom, v katerem bomo bivali je tudi odbojkarsko igrišče. Zjutraj pa se lahko tudi okopate v pokritem bazenu hotela. Vožnja do slovenskega turističnega bisera, Bleda. Sprehod ob jezeru in seveda »fotogenično« fotografiranje blejskega jezera in gradu, ki na visokih skalah nadzoruje Bled. A poznate legendo o nastanku jezera? Tamkaj, kjer danes leži Blejsko jezero nekoč ni bilo vode, ampak cvetoča, travnata dolina, sredi katere je stal hribček na katerem je bila velikanska skala. V mesečnih nočeh so ob tej skali plesale gorske vile. V zeleni dolini pa so pastirji pasli svoje ovce…….  Nekaj prostega časa za pohajkovanje na Bledu. Sledi vožnja do pustolovskega parka Bled. Z vzpenjačo do parka. Tam goste pričakuje 81 pustolovščin na 5 različnih poteh med krošnjami v šestih težavnostnih kategorijah. Najprej vam bodo razložili, kako obisk poteka, dobili boste seveda tudi posebno zaščitno opremo. Z usposobljenimi vodniki parka pa se bo avantura pričela. Hoja po plezalnem poligonu visoko med krošnjami (težavnostno stopnjo si izberete sami), nedvomno posebej atraktiven spust z zip-linom (2 x 100 m),… za zaključek pa poletno smučanje v dolino. Nepozabno doživetje. Ostane vam še samo pot domov.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “GORENJSKA, POSOČJE, GORIŠKA BRDA, KRAS”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.