TOSKANA/FIRENCE-PISA-ELBA-SIENA-SAN GIMIGNANO

Trajanje:
3 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

TOSKANA/FIRENCE-PISA-ELBA-SIENA-SAN GIMIGNANO

Renesansa misli v najžlahtnejši obliki, pisanska arhitekturna romanika, vpliv Medičejcev na zgodovino Italije in Evrope, sončna narava Elbe, življenje in delo Michelangela, Bolgheri – romantična scenografija italijanskega nobelovca Carduccija

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak spozna kulturo, zgodovino, znamenitosti Firenc, Pise, Siene in San Gimignana,

- razširitev znanja o doktrini in opredmetenju renesanse,

- dijaki bodo seznanjeni z Michelangelovim delom na področju kiparstva, slikarstva in pesništva,

- dijak bo seznanjen z vplivnostjo Medičejcev na italijansko in evropsko zgodovino,

- srečanje z naravnimi, predvsem geološkimi danostmi Elbe,

- dijak bo lahko v praksi uporabljal italijanščino,

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA-FIRENCE-PISA-TOSKANSKA OBALA

Vožnja mimo Benetk, Bologne…  do Firenc. Za začetek – Piazzale Michelangelo od koder se ponuja najlepši razgled na Firence. Piazza del Duomo s katedralo Santa Maria del Fiore (le-ta se ponaša z znamenito Brunalleschijevo kupolo), krstilnica, Giottov zvonik, Piazza Signoria, Michelangelov David, Loggia della Signoria, znamenita cerkev Santa Croce, Ponte Vecchio, hiša Michelangela. Mesto umetnikov in boemov. V Pisi nas bodo na “Polju čudežev” pričakali poševni stolp, katedrala in krstilnica. Sožitje romanskih in gotskih podrobnosti. Katedrala vas bo presenetila s subtilnim pročeljem in fantastično gotsko plastiko Giovania Pisana – prižnico iz 14. stol.. Romanska krstilnica  iz 12. stol., 58 m visoko »remek delo« Bonanna Pisana – najčistejši romanski slog poševnega stolpa. Spev arhitekture iz začetka prejšnjega tisočletja. Vrvež na trati pred veličastnimi umetninami. Vožnja do ligurske obale, nastanitev.

  1. DAN: PIOMBINO-ELBA-TOSKANSKA OBALA

Vožnja do Piombina in dalje s trajektom do Elbe. Presenetljiva bujna vegetacija. Oljčni nasadi, palme, evkaliptusi, magnolije, vinska trta. Peščene plaže na jugu otoka. Tudi kopali se bomo, če nam bo vreme dopuščalo! Portoferraio, Marina di Campo, Porto Azzuro, Napoleonova vila… Seznanitev z Napoleonovim izgnanstvom na Elbo in življenjem velikega vladarja in vojskovodje. Ogled predelave mineralov v nakit. Zvečer na “kontinent”. Nočitev.

  1. DAN: TOSKANSKA OBALA-BOLGHERI-SIENA-SAN GIMIGNANO-SLOVENIJA

Vožnja ob Ligurski in Etruščanski obali. Vpogled v toskansko idilo. V kraj, ki ga večina turistov ne pozna in ga ne obišče. Prihod v miniaturni Bolgheri je nepozaben. Peljali se boste namreč po 5 km dolgi aleji 2.700 cipres, ki preko mehkega valovja toskanske pokrajine posejane z oljkami, vinogradi in agrumi. Takšna okolica predstavlja čudovito kuliso srednjeveške vasi. V vasici je preživel desetletje tudi znameniti italijanski pesnik, nobelovec Giosue Carducci. Sledi obisk Siene z monumentalnim trgom pred katedralo, Piazza del Campo s stolpom Mangia, fontano Gail in seveda s Palazzo Publico. Za konec idilični San Gimignano. Nekdaj je mesto obkrožalo 76 stolpov, danes pa ga krasi še 14 kamnitih čuvajev. Dotik srednjega veka. Vrnitev v Slovenijo.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “TOSKANA/FIRENCE-PISA-ELBA-SIENA-SAN GIMIGNANO”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.