BARCELONA

Trajanje:
4 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

BARCELONA

Navihanost katalonske prestolnice, mesto olimpijade 1992, in ustvarjalne moči Picassa, veličastnega arhitekta Antonia Gaudija, neverjetno mesto drugačnih izkušenj

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi katalonske prestolnice,

- razširitev znanja o življenju v Španiji in vsakdanjem utripu tega živahnega mesta,

- uporaba tujega jezika,

- dijaki bodo spoznali življenje velikega španskega arhitekta Antonia Gaudija,

- dijak se bo seznanil z življenjem in slikarskim opusom Picassa,

- dijak se bo seznanil z zgodovino in objekti olimpijade leta 1992,

- dijak bo spoznal pogorje Montserrat in benediktinki samostan.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA-BARCELONA

Avtobusni prevoz do letališča. Polet do Barcelone. Z avtobusom se bomo najprej popeljali v pogorje Montserrat. V eroziji in vetru oblikovan skalnati svet predstavlja čudovito kuliso benediktinskemu samostanu, ustanovljenem že leta 1025. Še danes živi v samostanu nekaj deset menihov. Montserrat predstavlja romarski center, kjer se romarji poklonijo Črni Devici Mariji z Jezusom. Vožnja v Barcelono. Nastanitev v hotelu.

  1. DAN: BARCELONA

Peš, metro, avtobusi. Rambla, ki danes predstavlja svetovljansko in najbolj živahno ulico v mestu, polno kavarn, stojnic, karikaturistov in živih kipov ki skupaj ustvarjajo neskončno zanimivo brezplačno predstavo. Sprehod do tržnice Mercat de la Boqueria – prava paša za oči. Pot bomo nadaljevali do Gran Teatre del Liceu – barcelonske opere. Barri Gotik, Palača generalitet, židovska četrt s knjigarnami in antikvariati, Mestna hiša – Casa de la Ciudad, katedrala la Seu, kjer je bila Krištofu Kolumbu dana zelena luč za odkrivanje Amerike.  Obiščemo lahko tudi najbolj oblegan mestni muzej – galerijo Museu Picasso. Muzej se ponaša s številnimi deli znamenitega slikarja. Predlagamo obisk vrhunskega akvarija Maremagnum, enega največjih na svetu in z najlepšim 80 m dolgim tunelom, kjer plavajo okoli morski psi. Ponaša se kar z 11.000 živalmi. Zvečer predlagamo prevoz z metrojem na Plaza Espania za ogled večerne predstave »plesočih in pojočih« fontan (Font Magica de Montjuic). Ta večerni dodatek je izvedljiv ob dnevih, ko se predstava izvaja. Nočitev.

  1. DAN: GAUDIJEVA BARCELONA

Peš, podzemna železnica, avtobusi. Podali se bomo po poteh Antonia Gaudia njegovih samosvojih in nekonvencionalnih zgradb – »norčevih fantazij«. Na Passeig de Gracia je v Casi Batlo pokazal, kako obvlada notranje in zunanje oblike. Casa Mila, bolj znana kot Pedrera – kamnolom, zaradi valovite mase grobo rezljanega kamna na ogromnem pročelju. Predlagamo, da si nakupite kaj za pod zob za piknik. Odpeljali se bomo do parka Ciutadella, si tam ogledali fontano (Cascada), ki jo je v letih 1875 – 1881 izdelal Josep Fontsere ob pomoči takrat še mladega Gaudija. Nato bomo sedli na trato in si privoščili piknik. Sledi Gaudijevo zadnje in največje delo – spravno svetišče Sagrada familia. Od daleč nas pozdravi s 107 m visokimi stolpi iz katalonskega peščenjaka. Zadnji postanek bo park Guel, ki ga je Gaudi krajinsko oblikoval. Nočitev.

  1. DAN: BARCELONA-SLOVENIJA

Podzemna železnica, peš, avtobusi. Nogometni stadion (Camp NOU) barcelonskega kluba Barca. Prostora ima za 100.000 ljudi in je enkrat večji od olimpijskega. V njem je muzej Barce, ki razstavlja njihovo opremo, pokale in slike ter stadion sam. Vožnja z zobato železnico do Anelle Olimpice – olimpijskega kroga na Montjuicu, ki ga predstavljajo objekti, odprti za olimpijado leta 1992. Židovski hrib Montjuic… Prosto do organiziranega prevoza na letališče. Polet in avtobusni prevoz do odhodnega mesta.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “BARCELONA”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.