Barcelona

Trajanje:
4 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

Navihanost katalonske prestolnice, mesto olimpijade 1992, in ustvarjalne moči Picassa, veličastnega arhitekta Antonia Gaudija, neverjetno mesto drugačnih izkušenj

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

CILJI:

 • dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi katalonske prestolnice,
 • razširitev znanja o življenju v Španiji in vsakdanjem utripu tega živahnega mesta,
 • uporaba tujega jezika,
 • dijaki bodo spoznali življenje in vrhunska dela velikega španskega arhitekta Antonia Gaudija,
 • srečanje z informacijami o gospodarstvu Španije,
 • seznanjanje s špansko inkvizicijo kot modelom rekonkviste izpod muslimanov in španskih Židov, z začetkom pomembnega leta 1492,
 • dijak se bo seznanil z življenjem in slikarskim opusom Picassa,
 • dijak se bo seznanil z zgodovino in objekti olimpijade leta 1992,
 • dijak se bo seznanil z izvorom flamenka,
 • dijak bo spoznal pogorje Montserrat in benediktinki samostan,
 • dijak se lahko seznani z bogato vodno floro in favno v ogromnem akvariju,
 • dijak se bo seznanil s špansko kuhinjo,… s poudarkom na pripravi dobre paelle in tapasov.

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija
REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.
NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., Miran Bedne, dipl. ekon.
ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 45 učencev na enem avtobusu.

Program

1. dan: SLOVENIJA-BARCELONA

Avtobusni prevoz do letališča (večinoma iz Italije). Polet do Barcelone. Z avtobusom se bomo najprej popeljali v pogorje Montserrat. V eroziji in vetru oblikovan skalnati svet predstavlja čudovito kuliso benediktinskemu samostanu, ustanovljenem že leta 1025. Še danes živi v samostanu nekaj deset menihov. Montserrat predstavlja romarski center, kjer se romarji poklonijo Črni Devici Mariji z Jezusom. Vožnja v Barcelono. Nastanitev v hotelu.

2. dan: BARCELONA

Peš, metro, avtobusi. Plaza Catalunya. Nato Rambla, ki danes predstavlja svetovljansko in najbolj živahno ulico v mestu, polno kavarn, stojnic, portretistov, karikaturistov, živih kipov, cvetic, ptic in sprehajalcev, ki skupaj ustvarjajo neskončno zanimivo brezplačno predstavo. Sprehod do tržnice Mercat de la Boqueria, ki domuje v zanimivi modernistični stavbi s streho iz železa in stekla. Prava paša za oči. Pot bomo nadaljevali do Gran Teatre del Liceu – barcelonske opere, ki je bila ob otvoritvi največja v Evropi. Barri Gotik, območje s tihimi ulicami in srednjeveškim značajem. Palača generalitet, židovska četrt s knjigarnami in antikvariati, Mestna hiša – Casa de la Ciudad, katedrala la Seu, posvečena sveti Eulaliji. Predstavlja center škofije in prostor, kjer je Krištofu Kolumbu bila dana zelena luč za odkrivanje Amerike. Obiskali bomo najbolj obiskan mestni muzej – galerijo Museu Picasso. Muzej se ponaša s številnimi deli znamenitega slikarja, ki se je v Barcelono preselil z družino leta 1895. Rambla se z mostno povezavo nadaljuje na modernem predelu Maremagnum. Predlagamo obisk vrhunskega akvarija, enega največjih na svetu in z najlepšim 80 m dolgim tunelom, kjer plavajo okoli morski psi. Ponaša se kar z 11.000 živalmi. Zvečer predlagamo prevoz z metrojem na Plaza Espania za ogled večerne predstave »plesočih in pojočih« fontan (Font Magica de Montjuic). Ta večerni dodatek je izvedljiv ob dnevih, ko se ta predstava izvaja. Nočitev.

3. dan: GAUDIJEVA BARCELONA

Peš, podzemna železnica, avtobusi. Proti koncu 19. stoletja je Katalonijo ovekovečila nova umetniška smer »art nouveau« – modernizem. Njen najvidnejši predstavnik je Antonio Gaudi. Podali se bomo po poteh njegovih samosvojih in nekonvencionalnih zgradb – »norčevih fantazij«. Na Passeig de Gracia je v Casi Batlo pokazal, kako obvlada notranje in zunanje oblike, s prevladajočim likom Svetega Jurija. Casa Mila, bolj znana kot Pedrera – kamnolom, zaradi valovite mase grobo rezljanega kamna na ogromnem pročelju. Pedrero si moramo ogledati! Predlagamo, da si nakupite kaj za pod zob za piknik. Odpeljali se bomo do parka Ciutadella, si tam ogledali fontano (Cascada), ki jo je v letih 1875 – 1881 izdelal Josep Fontsere ob pomoči takrat še mladega Gaudija. Nato bomo sedli na trato in si privoščili piknik. Sledi Gaudijevo zadnje in največje delo – spravno svetišče Sagrada familia. Od daleč nas pozdravi s 107 m visokimi stolpi iz katalonskega peščenjaka. Zadnji postanek bo park Guel, ki ga je Gaudi krajinsko oblikoval. Nočitev.

4. dan: BARCELONA-SLOVENIJA

Podzemna železnica, peš, avtobusi. Nogometni stadion (Camp NOU) barcelonskega kluba Barca. Prostora ima za 100.000 ljudi in je enkrat večji od olimpijskega. V njem je muzej Barce, ki razstavlja njihovo opremo, pokale in slike ter stadion sam. Muzej in stadion lahko po želji obiščemo. Vožnja z zobato železnico do Anelle Olimpice – olimpijskega kroga na Montjuicu, ki ga predstavljajo objekti, odprti za olimpijado leta 1992. Židovski hrib Montjuic ponuja veliko. Poleg parkovnih površin, panoramske gondole, razgledne točke Mirador, park. Prosto do organiziranega prevoza na letališče. Polet in avtobusni prevoz do odhodnega mesta.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Barcelona”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.