BELGIJA-FRANCIJA-LUXEMBOURG STRASBOURG-LUXEMBOURG-BRUSELJ

Trajanje:
4 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

BELGIJA-FRANCIJA-LUXEMBOURG STRASBOURG-LUXEMBOURG-BRUSELJ

Prestolnice moči, usmerjanja in ustvarjanja politike EU

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi Strasbourga, Luxembourga in Bruslja,

- razširitev znanja o življenju in delu treh pomembnih evropskih držav,

- uporaba tujega jezika,

- dijak bo razširil znanje o delovanju evropskih institucij,

- dijaki  spoznavajo mesta, ki s svojimi institucijami predstavljajo jedro EU,

- dijaki si bodo z obiski parlamentarnih ustanov razširili poznavanje delovanja EU in katere članica je tudi Slovenija,

- dijaki naj pred odhodom pripravijo referat o postopku vključevanja Slovenije v EU.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA-STRASBOURG

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja preko Avstrije in Nemčije. Popoldne bomo prispeli v Strasbourg. Nastanitev v hotelu.

  1. DAN: STRASBOURG-LUXEMBOURG-BRUSELJ

Ogled Strasbourga. Kozmopolitsko mesto, katerega ime pomeni »mesto cest v Nemčijo«, se je v preteklosti razvijalo ob najpomembnejši prometni arteriji, ki je povezovala Sredozemlje s srednjo in severno Evropo. Katedrala Notre Dame, lesene hiše, ozke uličice in številni kanali, ki prepredajo mesto so botrovali prepričanju ljudi, da tod živijo pravljična bitja. Pot nas bo vodila tudi mimo Evropskega parlamenta, kjer zaseda Parlamentarna skupščina Sveta Evrope. Nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta. Vožnja do najmanjše evropske države Luxembourga, ki jo upravičeno imenujejo »zeleno srce Evrope«. Ogled prestolnice s starim mestnim jedrom in slikovito lego na skalni planoti nad globokima rečnima dolinama, ki sta povezani s številnimi mostovi. Grad Lützel, mestna palača, Kasematten… Sodobna mestna četrt pa je zaznamovana z avenijami in mogočnimi palačami, v katerih so sedeži Evropskega sodišča in mnogih drugih pomembnih evropskih organizacij. Nadaljevanje poti do Bruslja. Nastanitev, nočitev.

  1. DAN: BRUSELJ

Ogled Bruslja. Del dneva bomo namenili obisku evropskih inštitucij (v organizaciji šole). Popoldne se bomo podali še na ogled mesta, ki je od ustanovitve Belgije, leta 1830, prestolnica države, danes pa velja za poslovno in kulturno središče Evrope. Grand Place, ki je priljubljeno zbirališče pisane množice ljudi, velja za enega najelegantnejših trgov na svetu. Mestna hiša Hotel de Ville, Manneken Pis, Atomium, ogromen model v obliki molekule železa. Futuristično skulpturo so postavili leta 1958, ob svetovni razstavi. Atomium, ki simbolizira potencial belgijske industrije, si bomo ogledali tudi od znotraj. Na ogled je 6 velikih krogel s premerom 18 metrov, ki jih povezujejo dvigala. Ogled bomo zaključili na vrhu, kjer je najlepši razgled na mesto. Kraljeva palača… in seveda… bruseljske praline so najboljše na svetu. Nočitev.

4.DAN: BRUSELJ-WATERLOO-SLOVENIJA

Zajtrk. Poslovili se bomo od Bruslja in se zapeljali do slabih 20 km oddaljenega bojnega polja Waterloo. Junija leta 1815 je Napoleon, po pobegu z Elbe, zbral svoje moči in se ponovno poskusil zavihteti na čelo evropske politike. V bitki pri Waterloo-ju, njegovi zadnji bitki, je moral priznati premoč Prusije in Anglije. Povzpeli se bomo na levji grič (226 stopnic) ter podoživeli bitko v kateri je umrlo ali bilo poškodovanih 45.000 mož. Preostane nam le še vožnja proti domu.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “BELGIJA-FRANCIJA-LUXEMBOURG STRASBOURG-LUXEMBOURG-BRUSELJ”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.