CELINSKA GRČIJA – DELFI, ATENE, PELOPONEZ (EPIDAURUS, MIKENE, KORINT)

Trajanje:
5 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

CELINSKA GRČIJA - DELFI, ATENE, PELOPONEZ (EPIDAURUS, MIKENE, KORINT)

Zibelka evropske civilizacije, rojstni kraj gledališča, komedije, tragedije, predstavnica veličastnih mitov in zgodovine, kraj, kjer so se bogovi z Olimpa spustili na zemljo in jo oplemenitili z milozvočno glasbo in slastno kulinariko, za konec miniaturni San Marino

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi Grčije

- razširitev znanja o življenju v antični Grčiji kakor tudi o dandanašnjem utripu,

- dijaki spoznavajo izredno bogato grško mitologijo,

- problemi grškega gospodarstva,

- dijaki bodo spoznali izvor komedije in tragedije, poudarek na Epidaurusu,

- v Mikenah se bodo srečali z življenjem Klitemnestre, ki je s pomočjo nečaka-ljubimca Egista ubila moža in velikega vojskovodjo Agamemnona,

- srečanje z grško kulinariko.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA-ANCONA

Avtobusni prevoz do Ancone. Vkrcanje na hitro ladjo. Plovba na moderni ladji (bazen, palube za sončenje,  prodajalne, casino, bar, restavracije,…). Ne bo vam dolgčas. Noč na Jadranu.

  1. DAN: PATRAS-DELFI

Jutro. Izkrcanje v Patrasu. Zapeljali se bomo čez Korintski zaliv in mimo Nafpaktosa ter Iteje do romantičnih Delfov pod gorovjem Parnassos. Ogled arheološkega parka – Delfov. Med cipresami in oljkami se skriva najpomembnejše antično preročišče, katerega vpliv je v antiki segal daleč preko meja stare Grčije. Spoznajmo misterij prerokovanj. Izvedeli boste, da Delfi predstavljajo »popek« sveta, središče poznanega sveta v času antične Grčije. Kakšno vlogo je imel v razvoju mesta Apolon in njegov uspešen spopad s pitonom? Nastanitev v hotelu.

  1. DAN: DELFI-ATENE

Smer – Atene. Na poti si boste ogledali tudi samostan Hosios Loukas pod zaščito UNESCA. Tod vam bo predstavljena grška pravoslavna cerkev. Atene!!! Popeljali se boste mimo hiše Heinricha Schliemanna, ljubitelja antike in trgovca, ki je  odkril starodavno Trojo in tudi Mikene, nadalje mimo čudovitih neoklasicističnih stavb univerze in Narodne knjižnice, mimo Zeusovega templja,…. Na poldnevnem izletu boste spoznali  Akropolo s Partenonom, ki predstavlja najmogočnejši primerek dorskega templja iz 5. stol. pr.n.št., Dionizovo gledališče, stebrišče Karietid, odeon Heroda Atiškega, … Agora, Monastiraki, četrt Syntagma s parlamentom, ki ga stražijo poznani “evzones”, , stari olimpijski stadion,… … Nočitev v hotelu.

  1. DAN: ATENE-KORINTSKI PREKOP-MIKENE-EPIDAVER-PATRAS

Vožnja preko Peloponeza. Veličasten Korintski prekop; starodavne Mikene, ki so že l. 1.600 pr.n.št. predstavljale najmočnejše grško kraljestvo (Levja vrata, Kiklopski zidovi, Agamemnonova grobnica); Epidaurus, ki je bolj poznan po neverjetno akustičnem gledališču kot po zdraviliškem centru s svetiščem Asclepiusa, boga zdravilstva. Ustavili se bomo, če nam bo čas dopuščal, tudi v prijetnem Nafplionu, nekdanji prestolnici Grčije. Vožnja do Patrasa. V večernih urah se boste vkrcali na hitro ladjo. Kalinihta – lahko noč!

  1. DAN: ANCONA-SLOVENIJA

Jutro. Izkrcanje v Anconi. Nadaljevanje vožnje proti Sloveniji.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “CELINSKA GRČIJA – DELFI, ATENE, PELOPONEZ (EPIDAURUS, MIKENE, KORINT)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.