GLASBENI DUNAJ

Trajanje:
2 dneva
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

GLASBENI DUNAJ

Veličastna Habsburška prestolnica, Sacher torta, Habsburžani in za Dunaj usodni Slovenci, urbani razvoj in prispevek Plečnika v arhitekturi avstrijske prestolnice

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak spozna mesto in njegove znamenitosti,

- dijak razširi znanje o zgodovini habsburške monarhije,

- utrjevanje znanj s področja naravoslovja v Naravoslovnem muzeju,

- utrjevanje znanja nemščine,

- dijak razširi znanje o glasbi in glasbenikih, ki so zaznamovali Dunaj,

- srečanje s posebno dunajsko kavarniško kulturo in družino Sacher.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija.

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu

Program

VSEBINA PROGRAMA :

  1. DAN: SLOVENIJA-DUNAJ

Avtobusni prevoz do Dunaja. Sprehod po veličastnih vrtovih letne rezidence Habsburžanov – dvorca Schönbrunn. Povzpeli se bomo do Gloriette. Odpeljali se bomo do Naravoslovno-zgodovinskega muzeja. Na 8.700 m² bomo »potovali« skozi zgodovino zemlje in spoznavali neverjetna čudesa narave. Sledi srečanje z znamenitim Ringom (Opera, Umetnostni in Naravoslovni muzej, Mestna hiša, Univerza, Borza,…). Sprehodili se bomo skozi dvorišča Hofburga po Kärtner Strasse do Štefanove cerkve in se srečali s Plečnikovo stvaritvijo Zaherlevo hišo. Še nekaj prostega za košček Sacher torte. Nastanitev. Nočitev.

  1. DAN: DUNAJ-SLOVENIJA

Dan bo namenjen spoznavanju glasbenikov in glasbe, ki je zaznamovala Dunaj. Najprej bomo obiskali haus der Musik – Das Klangmuseum. Muzej v 4 nadstropjih  prikaže zgodovino glasbe na Dunaju. Lahko se preiskusite v virtualnem dirigiranju dunajskih filharmonikov, poskusite igranje na različne instrumente, spoznate življenja znamenitih dirigentov dunajske filharmonije. Sledi sprhod do Musikvereina. Ogled dvorane, kjer se vsako leto odvija Novoletni koncert dunajskih filharmonikov. Za zaključek pa obisk »back stage-a« dunajske opere. Pokukali bomo v skrite kotičke opere. Garderobe, saloni, sprejemnice… prostori, kamor običajno obiskovalci nimajo vstopa. Sledi še vožnja do znamenite hiše, ki jo je skonstruiral Hundertwasser. Vrnitev v Slovenijo.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “GLASBENI DUNAJ”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.