LONDON

Trajanje:
4 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

LONDON

Misterij življenja britanske kraljeve družine Windsorjev in vpliv kronanih glav na življenja Britancev, iz česa je narejena čelada stražarjev pred Buckinghamsko palačo, mesto večnega utripa, musicalov in zakaj je najbolj priljubljena hrana fish & chips

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi Londona

- razširitev znanja  o življenju in delu britanske kraljeve družine,

- uporaba angleškega jezika,

- dijak se bo seznanil s kolonialnim obdobjem Velike Britanije

- dijak se bo seznanil z glasbeno zvrstjo musicalov in njihovo zgodovino.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN SLOVENIJA-LONDON

Avtobusni prevoz do letališča. Polet do Londona, prevoz do hotela. Nastanitev. Popoldan se bomo peš in z metrojem podali na ogled Londona. A veste, da so mesto ustanovili Rimljani leta 50 pr. n. št. pod imenom Londinium na severni brežini Temze? Obiskali bomo znameniti most Tower Bridge, ki je eden simbolov Londona in spoznali kako so ga gradili. V bližini Tower Bridge-a lahko obiščemo muzejsko ladjo HMS Belfast, ki prikazje življenje na ladji v času 2. svetovne vojne ali pa trdnjavo Tower of London, kjer so med drugim shranjeni britanski kraljevi dragulji.

  1. DAN: LONDON

Poldnevni ogled mestnih znamenitosti. Peš, metro. Pozdravil na bo Trafallgar Square in National Gallery. Nadaljevali bomo po Whithallu do Horse Guards in Downing Streeta. Srce mesta sta še zmeraj Westminstrska opatija, stara več kot 700 let, kjer so bili kronani in pokopani slavni kralji ter kraljice. V cerkvi in opatiji je pokopanih kar 3.000 ljudi! Nadalje bo naše oko pritegnil Parlament. Ta domuje v Westminstrski palači, veličastni stavbi, ki se ob Temzi razkazuje v prefinjeni gotski podobi. V času parlamentarnih zasedanj je na Viktorijinem stolpu izobešena zastava, ponoči pa gori luč na Big Benu, simbolu mesta (po novem uradno imenovanem stolp kraljice Elizabete). Kratka pot po najmanjšem kraljevem parku St. James nas pripelje do uradne rezidence angleške kraljeve družine – Buckinghamske palače. Nekaj časa prosto za sprehod po znameniti Oxford Street. Nočitev.

  1. DAN: LONDON

Peš, podzemna železnica. Zjutraj nas bo pozdravila katedrala Sv. Paula, izgrajena med leti 1675 in 1720, ki se ponaša z eno največjih kupol na svetu. Vabi nas že British museum, ustanovljen že davnega leta 1753. Kar težko je verjeti, da pod svojo streho skriva kar 8 milijonov eksponatov s področja človeške zgodovine in kulture prav z vsega sveta. Po želji obisk muzeja voščenih lutk Madame Tussaud’s. Zvečer vas bo morda zamikal obisk musicla? Nočitev.

  1. DAN: LONDON-SLOVENIJA

Skladno z razpoložljivim časom do odhoda še zadnji sprehod po vedno živahnem Leicester Squaru, China Townu in Piccadillyu. Prevoz na letališče. Polet. Avtobusni prevoz domov.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “LONDON”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.