TITO & ČEVAPI & LIPA MARE …ZAR TI TO MENE ZAJEBAVAŠ??!!

249.00 

Trajanje:
5 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Maturantske ekskurzije
Discount:
Datum odhoda:

Special offer

Opis

JAJCE – SARAJEVO – MOSTAR – NEUM – DUBROVNIK – (DELTA NERETVE)

Program

1. dan

Le nekaj po polnoči bomo krenili na pot. Vožnja mimo Zagreba in Bosanske Gradiške do Jajca. Jajce je bilo prestolnica srednjeveške bosanske države. V času turške nadvlade postavijo Sahat kulo, Musafishano, Džamijo Esme… V polpretekli zgodovini je Jajce zaslovelo zaradi drugega zasedanja AVNOJ-a. Do Sarajeva! Z obveznim lokalnim vodnikom sledi ogled mestnih znamenitosti. Mestna hiša, Univerza in njena knjižnica iz 19. stoletja, Gazi Husrev – begova džamija, Careva džamija s kupolasto streho, stara pravoslavna cerkev. Baščaršija s trgovinicami s spominki in seveda številnimi »čevapdžinicami« in »burekdžinicami«. Oglede bomo zaključili v tunelu pod letališčem, katerega so zgradili leta 1992 in je v času vojne vihre predstavljal edini izhod iz obkoljenega mesta. Nastanitev. Večerja. Ponočnjakom predlagamo še obisk diskoteke. SA CLUB, morda Aqua?

2. dan

Vožnja do Mostarja. Mesto je postalo pomembno v času Otomanskega imperija in je takrat predstavljalo upravno administrativno središče hercegovske regije. V tem “turškem” obdobju so izgradili tudi znameniti kamniti most (l. 1566), ki so ga hrvaške vojaške sile porušile leta 1993. Ogled znamenitosti: most Sultana Sulejmana, Begova džamija, Mehmed Pašina džamija, novi kamniti most, drugi arhitekturni objekti, kjer se prepletajo mediteranski in orientalski vplivi… Vožnja do jadranske obale in Neuma. Nastanitev. Morda še kopanje pred večerjo? Nočitev.

3. dan

Vožnja do Dubrovnika. Voden ogled mesta, ki je pravi biser med jadranskimi mesti. Vzhodna in zahodna vrata na Pile, Orlandov steber, cerkev Sv. Vlahe, renesančna cerkev Sv. Spasa, romansko-gotski frančiškanski samostan z lekarno iz leta 1317!!!, Knežev dvor, palača Sponza, mestni zvonik, katedrala….. Mogoče se bo kdo opogumil in se poskušal v ravnotežju na kamnu, ki izstopa iz zidu na Stradunu? Domačini trde, da se ti bo uresničila tudi največja želja, če ti le uspe stoje na kamnu sleči in ponovno obleči majico. Vrnitev v Neum. Prosto za kopanje na plaži. Večerja. Nočitev.

4. dan

Dan namenjen užitkom na plaži. Izredno pa vam priporočamo dodaten izlet: *z ladjicami po delti reke Neretve. V kraju Metković se bo pričel naš ogled. S posebnimi neretvanskimi ladjicami – trupicami se bomo podali v odkrivanje kanalov in rokavov Neretve, njenih zamočvirjenih predelov kakor tudi bogate flore in favne ob reki. Da bo stvar bolj navihana bo skupino spremljal glasbeni duet, za goste pa bo pripravljena tudi pokušina suhih smokev. Organizirano kosilo. Vrnitev v Neum. Prost popoldan na plaži. Večerja. Nočitev.

5. dan

Zajtrk. Obisk nacionalnega parka reke Krke, njenih jezer in slapov. Slap Bilušić, Manojlovac, Roški slap, Visovačko jezero, in najmogočnejši slap Skradinski buk, visok kar 46 m. Nedvomno sodi ta park med najlepše nacionalne parke reke Krke. Vrnitev v Slovenijo.

Cena

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 4 polpenzione v hotelu **/*** v večposteljnih sobah, oglede in izlete po programu, obveznega lokalnega vodnika v Sarajevu, Mostarju in Dubrovniku, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih dodatnih vstopnin; Tunel Dobrinja 2,50 EUR, Frančiškanski samostan Dubrovnik 4 EUR, Nacionalni park Krka 5 EUR, dodatne ponudbe: *izleta s »trupicami« po delti reke Neretve v spremstvu dueta, s kosilom – 30 EUR.

ODHODI: po želji (bus)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “TITO & ČEVAPI & LIPA MARE …ZAR TI TO MENE ZAJEBAVAŠ??!!”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.